Technologický postup :
Bravčové stehno umyjeme vcelku pod tečúcou vodou, osušíme, nakrájame na kusy s hmotnosťou l až 1,5 kg, ktoré vyplníme umytou, očistenou a na hrubšie rezance nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäso opečieme na časti oleja z každej strany. Na zvyšnom oleji speníme očistenú, pokrájanú cibuľu, pridáme opečené mäso, soľ, mleté čierne korenie, podlejeme vriacou vodou a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme, necháme vychladnúť, pokrájame na porcie. Šťavu necháme odpariť, pridáme nasucho opraženú múku, rozriedime vodou, zjemníme maslom a 20 minút povaríme.
Príloha: kuskus
Kuskus
Technologický postup :
Vodu so soľou, ochucovadlom, privedieme do varu, vsypeme kuskus, premiešame a povaríme len do zovretia. Prikryjeme pokrievkou a asi 7 - 10 minút necháme stáť. Potom premiešame vidličkou, pomastíme maslom a premiešame. Pred podávaním dochutíme bylinkovou zmesou.
Zeleninová obloha: - hrášok, kukurica, kapusta hlávková
Technologický postup :
Sterilizovaný hrášok a kukuricu scedíme z nálevu. Kapustu očistíme, postrúhame a dochutíme soľou, cukrom a octom.